ГоловнаСвіт

Літаки не змінять хід війни, Україні потрібні снаряди для далекобійних систем, – Міноборони Естонії

За словами міністра оборони Естонії, Україні потрібна армія, яка контролює територію.

Літаки не змінять хід війни, Україні потрібні снаряди для далекобійних систем, – Міноборони Естонії
міністр оборони Естонії Ханно Певкур
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що українським військам зараз потрібні в першу чергу снаряди, зокрема до далекобійних систем. Літаки також важливі, але вони одні не змінять хід війни. Про це він сказав у коментарі "РБК Україна".

"Вам потрібні насамперед боєприпаси для систем великої дальності, боєприпаси для різних видів ракетних систем тощо. Літаки важливі, але літаки одні не змінять хід війни", – констатував Певкур.

Міністр зазначив, що Україні потрібна армія, яка контролює територію. І звільняє її, "бо тільки з літаками ви не заберете назад територію". 

Також, Певкур нагадав, що багато країн досі не зайняли нічию позицію у цьому конфлікті.

"Таким чином, це одна сьома чи трохи більше світового населення (погодилися надати боєприпаси ЗСУ – ред.). По суті, 20% усієї планети борються за цінності демократичного світу, – наголосив міністр. – Отже, коли ви дивитеся на це в перспективу, то розумієте, що все ще є багато країн, які не зайняли нічию позицію у цьому конфлікті", – додає міністр. 

За його словами боєприпаси Україні погодилися надати лише 50 держав. 

"Це свідчить про те, що для багатьох країна російсько-українська війна є не найважливішою темою. Але це не стосується Естонії", – додав міністр Естонії. 

Нагадаємо, уряд Естонії скерував до парламенту постанову, що дасть використати заморожені російські активи для компенсації збитків Україні. На момент розроблення відповідного законопроєкту на підставі міжнародних санкцій в Естонії було заморожено росактиви на суму близько 38 мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram