ГоловнаСвіт

На Радбезі ООН делегація Ізраїлю надягла жовті зірки, які нацисти змушували євреїв носити у часи Голокосту

Таким чином делегація Ізраїлю висловила протест через те, що ООН у останній резолюції щодо Гази не засудила звірства ХАМАС. 

На Радбезі ООН делегація Ізраїлю надягла жовті зірки, які нацисти змушували євреїв носити у часи Голокосту
Ґілад Ердан
Фото: Twitter/Amichai Stein

Під час нещодавнього засідання Ради безпеки ООН делегація Ізраїлю надягла жовті зірки Давида, які нацисти змушували євреїв носити у часи Голокосту, пише DW. 

Із зіркою, яка мала напис "Ніколи знову", постійний представник Ізраїлю при ООН Ґілад Ердан заявив, що "деякі країни-члени нічого не засвоїли за минулі 80 років". 

"Ми будемо носити зірку доти, доки ви не засудите звірства ХАМАС і не будете вимагати негайного звільнення наших заручників", – сказав Ґілад. 

Постпред заявив, що порівняння втрат з обох боків після атаки ХАМАС також неприпустимо, як порівняння втрат нацистської Німеччини та Великої Британії у Другій світовій війні.

Також Ґілад Ердан у соцмережі Х заявив, що припинення вогню проти ХАМАС не буде. 

“Сьогодні я оголосив у Раді Безпеки, що ношу жовту нашивку, щоб нагадати про ганьбу її мовчання перед обличчям звірств, скоєних нацистами ХАМАС. Я чітко дав зрозуміти членам ради, що після Голокосту ми поклялися «Ніколи знов», тому припинення вогню не буде, і ми продовжуватимемо до знищення ХАМАС, щоб такі звірства ніколи більше не повторилися”, – сказав Ґілад. 

Нагадаємо, нещодавно чеська міністерка оборони Яна Чернохова заявила, що країна повинна вийти з ООН через резолюцію Генасамблеї, яка закликає до "перемир’я" між Ізраїлем і ХАМАС, але не засуджує напад угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram