ГоловнаСвіт

Пивоварна компанія Carlsberg розірвала ліцензійні угоди зі своєю дочірньою фірмою в Росії

Влітку російська влада конфіскувала "Балтику".

Пивоварна компанія Carlsberg розірвала ліцензійні угоди зі своєю дочірньою фірмою в Росії

Пивоварна компанія Carlsberg заявила, що розірвала ліцензійні угоди зі своєю російською дочірньою компанією "Балтика", передає The Guardian.

"Балтику" російська влада конфіскувала цьогоріч у липні у відповідь на плани продати компанію після вторгнення Росії в Україну. Перед цим Carlsberg оголосив, що знайшов покупця для "Балтики".

Проте в указі, підписаному наступного місяця російським Володимиром Путіним, йшлося про те, що держава бере на себе управління бізнесом.

"Наразі ми не бачимо шляхів до переговорного рішення виходу з Росії. Ми відмовляємось укладати угоду на неприйнятних умовах, виправдовуючи незаконне поглинання нашого бізнесу", - йдеться у заяві Carlsberg.

Нагадаємо, на підприємствах Carlsberg у РФ працюють 8400 людей. До закінчення процесу продажу, як заявили раніше в компанії, їх будуть підтримувати. Будь-який прибуток, отриманий ”під час гуманітарної кризи”, спрямують організаціям, які надають відповідну допомогу. 

Після наказу Путіна конфіскувати російські активи Carlsberg, росуряд призначив давнього друга президента РФ Таймураза Боллоєва директором "Балтики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram