ГоловнаСвіт

Італія блокує спроби Китаю взяти під контроль шинний гігант Pirelli

Хімічна компанія Sinochem, яку контролює Пекін, є найбільшим акціонером міланської фірми.

Італія блокує спроби Китаю взяти під контроль шинний гігант Pirelli
Фото: motorsportpress.wordpress.com

Італія зробила кроки, щоб завадити китайській державній компанії отримати контроль над гігантом із виробництва шин Pirelli.

Про це пише BBC.

Це рішення є частиною заходів, оголошених урядом Італії для захисту незалежності Pirelli. Хімічний гігант Sinochem, який контролює Пекін, є найбільшим акціонером Pirelli, володіючи 37% акцій міланської фірми зі 151-річною історією.

У Pirelli повідомили, що, відповідно до рішення італійського уряду, лише Camfin − компанія, яку контролює бос Pirelli Марко Тронкетті Провера, − може висувати кандидатів на посаду свого генерального директора. Також вирішено, що будь-які зміни у корпоративному управлінні компанії мають офіційно перевіряти.

У березні Sinochem повідомила уряду Італії, що планує продовжити та оновити чинну угоду з акціонерами. Адміністрація прем'єр-міністерки Італії Джорджи Мелоні розглянула угоду відповідно до так званих правил “золотої процедури влади”, які спрямовані на захист підприємств, які вважаються стратегічно важливими для нації.

У 2015 році Pirelli продали за 7,1 мільярда євро групі інвесторів, до якої увійшли ChemChina і Camfin. Через шість років ChemChina об'єдналася з державною компанією Sinochem. Інвестиційний фонд китайського уряду Silk Road також володіє 9% акцій Pirelli.

Нагадаємо, торік у березні після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Pirelli заявила про зупинку інвестицій і згорнення діяльності у Росії. Компанія була провідним гравцем на ринку зимових шин преміального сегмента в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram