ГоловнаСвіт

Бельгія передасть Україні бронетранспортери (доповнено)

Техніку спершу відремонтують, бо її бельгійська армія зняла з озброєння понад десять років тому.

Бельгія передасть Україні бронетранспортери (доповнено)
Фото: omr.gov.ua

16 червня Рада міністрів Бельгії схвалила 15-ий пакет допомоги Україні, передає RTBF.

Міністр оборони Людівін Дедондер зазначила, що розмір допомоги становить 11 мільйонів євро. Бельгія передасть українським військовим бронетранспортери типу M113, які бельгійська армія зняла з озброєння понад десять років тому.

Транспортні засоби відновлять до робочого стану, а тоді відправлять Україні.

"Підтримка України - це не змагання між країнами-партнерами, а результат узгодженого підходу, спрямованого на максимально можливе задоволення потреб на місцях. Цей новий пакет допомоги повністю відповідає цій логіці", - зазначила Дедондер.

За інформацією МЗС Бельгії, пакет допомоги включає підтримку ініціатив НАТО для України та Молдови, Фонду ООН для підтримки жінок, Міжнародного агентства з атомної енергії та Цільового фонду Міжнародного кримінального суду. 

Бельгія зробить новий внесок у розмірі 1,5 мільйонів євро до Цільового фонду Всеосяжного пакету допомоги Україні (CAP). 

По мільйону євро перерахують до Трастового фонду НАТО з нарощування оборонного потенціалу, підтримку роботи МАГАТЕ.

"Враховуючи зростаючі гуманітарні потреби, буде надано новий пакет допомоги у розмірі 24 млн. євро. Це піде головним чином міжнародним агентствам з надання допомоги, які вже присутні на місцях, таким як Агентство ООН з надання гуманітарної допомоги у кризових ситуаціях, Всесвітня продовольча програма, ЮНІСЕФ, Агентство ООН у справах біженців та Міжнародна організація у справах біженців. Цей пакет є доповненням до гуманітарної допомоги у розмірі 61,5 млн. євро, наданої Бельгією у 2022 році", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Бельгія у найкоротші терміни передасть Україні 105-мм артилерійські снаряди. Вартість військової допомоги оцінюють у $35 млн. 

Також країна готова розпочати навчання для українських пілотів на F-16.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram