ГоловнаСвіт

Поліція Латвії затримала шістьох людей, які прославляли агресію Росії

9 травня у Латвії заборонені публічні заходи, які суперечать інтересам національної безпеки.

Поліція Латвії затримала шістьох людей, які прославляли агресію Росії
Фото: delfi.lv

У Латвії порушили дев’ять адміністративних проваджень та відкрили одну кримінальну справу через використання у громадському місці символів, які прославляють військову агресію та воєнні злочини.

Було затримано шістьох людей, повідомляє Радіо Свобода. 

П’ятьох із них – під час покладання квітів до місця, де раніше був пам’ятник радянським воїнам у Ризі. Ще одну людину затримали за покладання квітів у вигляді символу військової агресії Росії проти України до пам'ятника Свободи в Ризі. Кримінальну справу порушили за напис «З Днем Перемоги» в одному з районів Риги.

Керівництво латвійської поліції раніше попереджало, що 9 травня поліція не виявлятиме толерантності до тих, хто цього дня прославляє військову агресію.

У поліції також звернули увагу на те, що 9 травня у Латвії заборонені публічні розважальні та святкові заходи, збори, ходи та пікети, які суперечать інтересам національної безпеки, розколюють суспільство, спотворюють історію та ставлять під сумнів солідарність з українським народом.

Нагадаємо, що міністри держав Північної Європи та Балтії підтримали створення спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії та висловилися за збільшення кількості боєприпасів та спорядження для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram