ГоловнаСвіт

Лідера молдовської партії “Шор” Ілана Шора засудили до 15 років в'язниці

Також суд вирішив конфіскувати майно Шора.

Лідера молдовської партії “Шор” Ілана Шора засудили до 15 років в'язниці
Фото: EPA/UPG

Апеляційна палата залишила в силі вирок лідерові молдовської партії “Шор” Ілану Шору. Його засудили до 15 років в'язниці та конфіскації майна на 5 млрд леїв.

Про це повідомляє NewsMaker.

Голова парламентської юридичної комісії, депутат парламенту Молдови від партії “Дія та солідарність” Олеся Стамате не уточнила, про яку справу проти Шора йдеться. 

Втім, вона зауважила, що рішення Апеляційної палати остаточне. 

“Де б він не відбував покарання, в Ізраїлі чи Молдові, все заарештоване майно тепер конфіскують на користь держави”, – написала Стамате. 

Депутатка уточнила, що йдеться лише про одну справу проти Шора, і судам ще доведеться ухвалити рішення з інших. Шор обвинувачувався в шахрайстві і відмиванні коштів, пише Радіо Свобода.

Партія Шора є проросійською і організовувала мітинги проти уряду Маї Санду, сам він перебуває під санкціями за звʼязки з урядом РФ. У 2015 році Шор був засуджений до 7,5 років позбавлення волі за участь у схемі розкрадання мільярду з банків Молдови, однак приведення вироку в дії відтерміновували, аж поки Шор не втік з країни в 2019. 

Нагадаємо, президентка Молдови Майя Санду закликала громадян зібратися 21 травня на площі у центрі Кишинева і підтримати європейську інтеграцію країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram