ГоловнаСвіт

НАТО побачило ознаки того, що Росія попросила летальну зброю в Китаю, - Столтенберг

"Китай не повинен надавати летальну допомогу Росії. Це означатиме підтримку незаконної війни", –наголосив генсек Альянсу.

НАТО побачило ознаки того, що Росія попросила летальну зброю в Китаю, - Столтенберг
Фото: EPA/UPG

НАТО побачило ознаки того, що Росія попросила летальну зброю в Китаю.

Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, передає CNN.

"Ми не бачили жодних доказів того, що Китай постачає летальну зброю до Росії, але ми бачили деякі ознаки того, що це був запит з боку Росії, і що це питання розглядається китайською владою в Пекіні", – сказав Столтенберг.

"Китай не повинен надавати летальну допомогу Росії. Це означатиме підтримку незаконної війни", –наголосив очільник НАТО.

За словами Столтенберга, триденний державний візит Сі Цзіньпіна до Москви сигналізує про тісніші відносини між Китаєм і Росією в останні роки.

"Ми бачимо, як Китай і Росія зближуються у військовій галузі – спільні навчання, спільне патрулювання, військово-морське та повітряне патрулювання, в економічній галузі, а також у політичній та дипломатичній сфері", – сказав Столтенберг. 

Він назвав зустріч у Москві "частиною тієї моделі, в якій Китай і Росія працюють все більш тісно і будують все більш міцне партнерство".

Нагадаємо, США вважають, що Росія використовувала в Україні китайські боєприпаси. Поки що незрозуміло, чи передавав їх Москві саме Пекін.

Напередодні координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі заявив, що адміністрація Байдена "дуже-дуже уважно" стежить за візитом Сі Цзіньпіна до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram