ГоловнаСвіт

Кількість загиблих унаслідок землетрусів в Туреччині та Сирії перевищила 4300 осіб (оновлено)

Постраждало понад 15 тисяч осіб.

Внаслідок землетрусу з епіцентром на південному сході Туреччини загинули вже більше 2,7 тис. людей. Майже 14,5 тис. отримали поранення. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на керівника департаменту з питань землетрусів та зменшення ризиків AFAD Орхана Татара.

“Станом на зараз кількість загиблих наших громадян становить 1762 людини, кількість поранених – 12 тисяч 68 осіб, кількість зруйнованих будівель – 5 тисяч 606”, - повідомив він. 

Загалом з-під завалів врятовано 6 445 людей. 

Фото: EPA/UPG

Крім того, як повідомляє Al Jazeera, кількість жертв землетрусу в Сирії зросла до 968 людей. Щонайменше 538 людей загинули і 1353 отримали поранення на контрольованих урядом територіях, включаючи провінції Алеппо, Хама, Латакія і Тартус. Також щонайменше 430 людей загинули і понад 1050 отримали поранення у контрольованих повстанцями районах на північному заході країни. 

Оновлення 03:01. За останніми даними, кількість загиблих у Туреччині зросла до 2379 осіб, а в Сирії – 1444, пише The Guardian.

Таким чином, загальна кількість загиблих наразі становить 3823 людини.

Ще тисячі людей отримали поранення, а відновлювальні роботи ще далекі від завершення, зазначає видання.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлення 05:03. За урядовими даними, кількість загиблих у результаті двох землетрусів зросла до понад 4300 осіб, пише The Guardian.

За даними Управління з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій (AFAD), було підтверджено щонайменше 2921 загиблого у Туреччині та, згідно з даними уряду Дамаска та рятувальників, 1444 – у Сирії. 

Постраждало понад 15 тисяч осіб і очікується, що кількість загиблих зросте.

У 1999 році, коли підземний поштовх схожої сили стався у густонаселеному східному районі Мармурового моря поблизу Стамбула, він забрав життя понад 17 000 людей. ВООЗ попередила, що кількість жертв землетрусів у понеділок може перевищити 20 тис.

До постраждалого регіону направлено 10 176 рятувальників, а також 10409 волонтерів AFAD та команд підтримки. Також організовано повітряний міст для доставки персоналу та всього необхідного в зону лиха. Наразі 18 літаків здійснили 80 вильотів, крім того на постійній основі в зоні землетрусу працює 7 вертольотів.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив семиденну жалобу у зв’язку із землетрусом, що стався 6 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram