ГоловнаСвіт

США надішлють Україні наземні бомби Boeing GPS, але їх зможуть доставити через місяці, – Bloomberg

У заяві Boeing йдеться, що це замовлення стане першим продажем зброї. 

США надішлють Україні наземні бомби Boeing GPS, але їх зможуть доставити через місяці, – Bloomberg
Ілюстративне фото
Фото: Посольство США в Україні

До нового пакету допомоги від США увійдуть ракети наземного базування з бомбовим наконечником, які буде замовлено у Boeing Co. Про цю допомогу оголосять вже сьогодні, пише Bloomberg із посиланням на посадовців

Гібридна зброя великої дальності поєднує в собі два перевірених пристрої: авіаційну бомбу малого діаметра з наведенням за допомогою супутників GPS, яка наразі широко використовується, і армійську ракету, яка вже знаходиться на озброєнні українських збройних сил. Як і інше обладнання, надане США та союзниками, воно не буде розгорнуто в Україні найближчим часом: офіційний представник галузі сказав, що для перших поставок знадобиться приблизно дев’ять місяців після того, як ВПС укладуть контракт.

Фінансуватимуть ці ракети з Ініціативи сприяння безпеці України. За словами одного з посадовців, на зброю Boeing було виділять не більще $200 млн. Також у п’ятницю буде оголошено про виділення додаткових 475 мільйонів доларів США, які мають піти, зокрема на додаткові протипіхотні міни Claymore, зимові парки, 155-мм снаряди Excalibur із наведенням GPS, обладнання для підтримки ракет Patriot та ракетні пускові установки Mk 153, повідоми американський чиновник, знайомий зі списком. 

Нову ракету Boeing із бомбовим наконечником випробовували тричі з 2015 року у партнерстві зі шведською компанією Saab AB. За словами офіційного представника галузі, знайомого з результатами, під час навчань снаряд пролетів понад 81 милю (130 кілометрів) і вразив ціль у межах 40 дюймів (102 сантиметрів) від своєї цілі GPS. Це приблизно вдвічі більше, ніж теперішні ракети, випущені з пускових установок Boeing, які стали цінним надбанням українських сил.

У заяві Boeing йдеться, що це замовлення стане першим продажем зброї. 

Декілька днів тому про план передачі таких ракет Україні писало Reuters. Вони мають радіус дії до 150 кілометрів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram