ГоловнаСвіт

Надавати Україні танки Abrams немає сенсу, – Пентагон

Таким чином Пентагон відреагував на умови від Німеччини для надання нею танків. 

Надавати Україні танки Abrams немає сенсу, – Пентагон
Фото: Вiкiпедiя

Надавати Україні танки M1 Abrams немає сенсу через складність і високу вартість обслуговування.

Про це заявила заступниця прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє CNN

"Просто немає сенсу" для США надавати танки M1 Abrams "на даний момент", - зазначила вона, додавши, що американські Abrams більш вимогливі в обслуговуванні, ніж європейські аналоги.

"З Abrams проблема скоріше в обслуговуванні. Це танк, який потребує авіаційного пального, тоді як Leopard та Challenger – це інші двигуни, їм потрібен дизель, їх легше обслуговувати, вони можуть маневрувати великими площами, перш ніж їм знадобиться дозаправка", – сказала Сінгх.

Таку заяву представниця Пентагону зробила після того, як офіційні особи Німеччини заявили, що вони не будуть надавати танки Україні, доки США не вирішать зробити так само.

“Зрештою, це рішення Німеччини. Це їхнє суверенне рішення щодо того, яку допомогу з безпеки вони нададуть. Тому ми не зможемо з ними поговорити, але я думаю, що ми, звичайно, робимо все можливе, щоб підтримати Україну в тому, що їм потрібно”, – додала Сінгх, і нагадала, що США надають Україні “Бредлі”.

Раніше повідомлялось, що канцлер Німеччини Олаф Шольц начебто готовий поставити Україні основні бойові танки Leopard, але за умови що США, у свою чергу, поставлять основні бойові танки типу Abrams.

Нагадаємо, Польща заявила, що може передати Україні танки Leopard, не чекаючи рішення Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram