ГоловнаСвіт

​Австрія скасувала безоплатний проїзд для українців

Залізницею можна буде проїхати безкоштовно лише один раз.

​Австрія скасувала безоплатний проїзд для українців

З 1 листопада проїзд для громадян України в громадському транспорті Відня буде платним. Залізницею можна буде проїхати безкоштовно лише раз – під час першого в’їзду.

Про це повідомило Посольство України в Австрії.

"Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини. Цей квиток дійсний протягом 24 годин з моменту видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB. Українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB з листопада", –йдеться в повідомленні.

З детальною інформацією щодо придбання проїзних квитків у громадському транспорті Відня можна ознайомитися за посиланням.

Зазначається, що посольство України продовжує перемовини з федеральним урядом Австрії, політиками та підприємствами, які забезпечують роботу громадського транспорту, "стосовно створення доступніших умов проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії з метою тимчасового захисту".

В Австрії знаходиться близько 88 тис. біженців з України, які були вимушені втекти з країни, рятуючись від війни.

Нагадаємо, голова МЗС Чехії, яка зараз головує у Раді ЄС, заявив, що українські біженці, які отримали тимчасовий захист в Євросоюзі але повернулися додому, можуть знову приїхати на зиму.

Раніше міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала громадян, які зараз знаходяться за кордоном, не повертатися додому до весни, оскільки зима може бути складною через терористичні атаки Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram