ГоловнаСвіт

​США пригрозили Росії новими санкціями за псевдореферендуми та "катастрофічними наслідками" за ядерний удар по Україні

"Сполучені Штати дадуть рішучу відповідь", - заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван.

​США пригрозили Росії новими санкціями за псевдореферендуми та "катастрофічними наслідками" за ядерний удар по Україні
Фото: ЕРА/UPG

США попередили Росію про "катастрофічні наслідки" за ядерний удар по Україні та пригрозили додатковими санкціями за псевдореферендуми.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, передає CNN.

"Якщо Росія перетне цю межу, наслідки для Росії будуть катастрофічними. Сполучені Штати дадуть рішучу відповідь", - зазначив Салліван.

Щодо наслідків для РФ, яка визнає фейкові референдуми на тимчасово окупованих українських територіях, то радник американського президента зауважив, що відповідну заяву зробили минулої п'ятниці лідери країни Великої сімки, а в найближчі дні від США буде більше заяв.

"Вони (G7 - Ред.) повторили, що будуть наслідки, й уточнили, що вони включатимуть додаткові посиленні санкції, зокрема, санкції проти організацій та компаній за межами Росії, які підтримують російську воєнну машину або підтримують ці фальшиві референдуми чи зусилля Росії", - додав Салліван.

Радник президента США також сказав, що Штати готуються "на всі випадки життя".

"Ми хочемо закласти принцип, що будуть катастрофічні наслідки, а не вступати в риторичну гру "око за око"... Ми зробимо все необхідне, щоб стримати Росію від цього кроку. І якщо вона це зробить, ми відповімо рішуче", - зазначив Салліван.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США приватно повідомляли Росію про наслідки в разі застосування ядерної зброї. Американці підкреслили, що це не вперше Москва погрожує таким озброєнням за час повномасштабного вторгнення в Україну

ЦРУ офіційно і публічно підтвердила, що не бачить ознак того, що Росія готує ядерний удар. Але деякі аналітики стурбовані тим, що РФ може використати так звану тактичну ядерну зброю через відсутність успіхів у війні. 

Тим часом Верховний представник Європейського Союзу з зовнішньої політики Жозеп Боррель сказав, що не варто недооцінювати погрозу ядерного удару, яку російський президент Володимир Путін озвучив у своєму зверненні про мобілізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram