ГоловнаСвіт

Зерно для Африки завантажують на третє зафрахтоване ООН судно

Зерно для Африки завантажують на третє зафрахтоване ООН судно
Фото: Пресслужба Мінінфраструктури

Україна продовжує рятувати від голоду африканські країни.

Сьогодні, 12 вересня, балкер IKARIA ANGEL, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, прибув до порту “Чорноморськ”. В нього мають завантажити 30 тис. тонн пшениці. 

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Після завантаження зерно буде відправлено до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН, знаходяться на межі продовольчої катастрофи.

“З початку реалізації Ініціативи вже відправлено 2 судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту понад 60 тис. тонн української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Нашими партнерами з ВПП буде додатково закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства”, - розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В Мінінфраструктури зазначили, що у ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 122 судна вирушили з українських портів. Вони експортують близько 2,78 млн тонн продовольства. 

Як раніше повідомлялось, в рамках “Зернової ініціативи” до Судану прибув балкер SEAEAGLE з 65 тис. тонн української пшениці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram