ГоловнаСвіт

На авіабазі ВПС США "Рамштайн" відбулось засідання Контактної групи з питань оборони України

Головував, як і завжди, Ллойд Остін. 

На авіабазі ВПС США "Рамштайн" відбулось засідання Контактної групи з питань оборони України
Ллойд Остін
Фото: EPA/UPG

У четвер, 8 вересня, на авіабазі ВПС США у Німеччині "Рамштайн" відбулося пʼяте засідання Контактної групи з питань оборони України.

Участь у зустрічі взяли представники понад 50 країн, йдеться на сайті міністерства оборони Штатів

На зустрічі обговорювали довготривалу допомогу ЗСУ. 

США за час повномасштабного вторгнення надали Україні, серед іншого, зенітні системи Stinger, бронетранспортери, гранатомети, вертольоти Мі-17, бронежилети, боєприпаси. 

"Ми зробили вже так багато, і зробимо ще більше", – сказав Остін.

Остін наголосив, що підтримку треба збільшувати. Характер війни змінюється – українські військові перейшли в контрнаступ на сході.

"Вони обʼєднали можливості, які ми надали, аби допомогти собі боротися та повернути суверенні території. Сьогодні ця контактна група має зайняти таку позицію, щоб підтримувати сміливих захисників України протягом тривалого часу", – заявив він.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Міністр пояснив, що світ має надати Україні можливості, необхідні і для боротьби сьогодні, і для стримування РФ у майбутньому. 

"Це означає терміновий перехід до інновацій та підштовхування наших оборонно-промислових баз до того, щоб забезпечити Україну інструментами, які їй знадобляться на майбутньому важкому шляху", – сказав Ллойд Остін.

Це стосується навчання українських військових, розробці військових операцій і покращення оборонно-промислового комплексу. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

До початку засідання Остін оголосив про новий пакет військової допомоги в $675 млн. Він включає 105-мм гаубиці, артилерійські боєприпаси для HIMARS, ракети HARM, машини Humvees, броньовані машини швидкої допомоги. 

Перша зустріч у такому форматі обʼєднала очільників оборонних відомств з понад 40 країн у квітні. Вона відбулась на авіабазі США в Німеччині "Рамштайн". Сьогоднішнє засідання – друге в офлайн-форматі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram