ГоловнаСвіт

Трасс і Байден домовились зміцнювати відносини перед обличчям російської агресії

Лідери "зміцнили свою відданість укріпленню глобальної свободи, усуненню повʼязаних з автократією ризиків, забезпеченню провалу Путіна в Україні". 

Трасс і Байден домовились зміцнювати відносини перед обличчям російської агресії
Фото: ЕРА/UPG

Нова премʼєр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс у першій розмові з президентом США Джо Байденом домовилась зміцнювати відносини держав перед обличчям агресії президента РФ Володимира Путіна.

Розмова з Байденом відбулася після телефонного дзвінка президентові України Володимиру Зеленському, з яким Трасс провела свої перші на посаді голови уряду переговори, пише The Guardian

Байден і Трасс "зміцнили свою відданість укріпленню глобальної свободи, усуненню повʼязаних з автократією ризиків, забезпеченню провалу Путіна в Україні", повідомили на Даунінґ-стріт. 

Білий дім повідомив, що лідери обговорили тісну співпрацю, аби допомогти Україні захиститися від російської агресії, а також виклики з боку Китаю, амбіції Ірану щодо ядерної зброї. 

Нагадаємо, український президент став першим лідером, якому Ліз Трасс зателефонувала після вступу на нову посаду. Трасс прийняла запрошення Зеленського відвідати Київ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram