ГоловнаСвіт

Литва звинувачує Білорусь у пошкодженні інфраструктури державного кордону

Захисну огорожу закінчили встановлювати минулого місяця.

Литва звинувачує Білорусь у пошкодженні інфраструктури державного кордону
Фото: BNS

Учора, 6 вересня, в МЗС викликали представника посольства Білорусі в Литві. Йому вручили ноту з висловленням протесту проти неодноразових випадків навмисного пошкодження захисної огорожі на державному кордоні Литви з Білоруссю. 

Про це повідомила пресслужба МЗС Литви

Як зазначили в МЗС Литви, офіційні особи Білорусі також сприяють пошкодженню бар'єру та проникненню до нього нелегальних мігрантів.  

Литовські дипломати підкреслили, що такі дії білоруських офіційних осіб розцінюються як провокація та є грубим порушенням литовсько-білоруського договору про правовий режим литовсько-білоруського державного кордону. 

Литва суворо вимагає від Білорусі якомога швидше вжити всіх необхідних заходів, щоб подібні інциденти не повторювалися в майбутньому. 

Нагадаємо, в кінці серпня було завершено будівництво фізичного бар'єра на кордоні Литви з Білоруссю. На ділянках протяжністю близько 502 кілометрів встановлено огорожу та ріжучий дріт. Загальна протяжність кордону Литви з Білоруссю становить 679 км, понад 100 км кордону проходить по берегах річок і озер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram