ГоловнаСвіт

Проти експремʼєра Пакистану почали розслідування через його публічну промову

Імран Хан погрожував поліції під час виступу перед прихильниками. 

Проти експремʼєра Пакистану почали розслідування через його публічну промову
Імран Хан
Фото: anadolu

Проти колишнього премʼєр-міністра Пакистану Імрана Хана почали розслідування за законом про боротьбу з тероризмом після його публічного виступу. У промові вбачають погрози поліції та судді. 

Після оголошення обвинувачення прихильники експремʼєра оточили його будинок, аби в разі появи правоохоронців чинити спротив, пише The Guardian. 

У суботу Хан мав промову в Ісламабаді. Він звинуватив поліцію в тому, що вона нібито катувала його помічника. Відповідно до правової системи Пакистану, поліція подає мировому судді так званий перший інформаційний звіт про обвинувачення. Це дозволяє запустити подальше розслідування. Як правило, правоохоронці арештовують і допитують обвинувачуваних. Звіт проти Хана включає свідчення мирового судді Алі Джаведа, який повідомив, що експремʼєр на мітингу критикував генерального інспектора пакистанської поліції та одного з суддів.

Далі Хан, як заявляється, сказав: "Приготуйтеся, ми вживатимемо заходів і проти вас. Вам усім має бути соромно". 

За погрози поліції та судді Хану може загрожувати кілька років увʼязнення. Однак раніше він не був заарештований за іншими обвинуваченнями, повʼязаними з його антиурядовою кампанією. Служба нагляду за ЗМІ Пакистану заборонила каналам транслювати виступи Хана. 

Хан, якому у квітні оголосили вотум недовіри, організовує антиурядові акції протесту та намагається повернутися до влади. 24 лютого 2022, в день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Хан зустрічався з Путіним. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram