ГоловнаСвіт

Сейм Латвії визнав Росію країною-спонсором тероризму

Україна закликає інші країни наслідувати приклад Латвії.

Сейм Латвії визнав Росію країною-спонсором тероризму
Фото: id77.livejournal.com

Сейм Латвії визнав Росію державою-спонсором тероризму і закликав країни Європейського Союзу обмежити видачу віз громадянам РФ та Білорусі.

Про це повідомляється на сайті Сейму.

"Росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ і ЗСУ, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України. Сейм визнає насильство Росії проти мирного населення, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а Росію державою, що підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку", – йдеться у заяві.

Сейм Латвії вчергове засудив військову агресію РФ проти України. Парламент Латвії закликав посилити та запровадити комплексні санкції проти країни-агресорки.

У парламенті також погодились, що Росія розпочала повномасштабну війну за підтримки та за участю Білорусі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Латвії за таке рішення і закликав інші країни наслідувати її прикладу. Про це він написав у Twitter.

"Подяка латвійському парламенту і всім його членам за визнання Росії державою-спонсором тероризму. Це своєчасний крок: Росія давно заслужила цей статус своїми діями в Україні та за її межами. Україна закликає інші держави та організації наслідувати цей приклад", – написав Кулеба.

Нагадаємо, 28 липня Сенат США закликав Держдеп визнати Росію державою-спонсоркою тероризму. Аналогічна резолюція внесена на розгляд Конгресу. Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс також закликав Євросоюз ухвалити таке рішення.

Нині у цьому списку чотири країни: Північна Корея, Іран, Куба та Сирія.

Полк "Азов", який героїчно обороняв Маріуполь, 2 серпня закликав США та уповноважені органи інших держав, які вважають себе цивілізованими, визнати Росію державою-терористом. Бійці звернулися до світової спільноти після того, як росіяни обстріляли вʼязницю в Оленівці, аби приховати тортури над українськими полоненими

Американські сенатори закликали президента Джо Байдена вже зараз визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram