ГоловнаСвіт

Нагірний Карабах: у районі Лачинського коридору точаться запеклі бої, є загиблі та поранені

Загострення ситуації триває уже третій день.

Нагірний Карабах: у районі Лачинського коридору точаться запеклі бої, є загиблі та поранені
Фото: EPA/UPG

Нагірний Карабах звинуватив Азербайджан у порушенні режиму припинення вогню і загибелі свого військового та пораненні ще сімох, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Радио Азатутюн", "Кавказский узел" і JAM-News.

Близько обіду азербайджанські підрозділи, як заявили в Нагірному Карабаху, підняли ударні безпілотники і завдали удару, внаслідок чого було смертельно поранено одного військовослужбовця.

Натомість Міноборони Азербайджану повідомило про загибель солдата азербайджанської армії. Це трапилося через стрілянину з території, де тимчасово розташований миротворчий контингент Росії – у бік Лачинського району.

Вірменські ЗМІ пишуть про загибель трьох і поранення 15 військових у Нагірному Карабаху.

Наразі за інформацією вірменського журналіста Наїрі Охікяна, в районі Лачинського коридору тривають запеклі бої. 

Загострення ситуації в Нагірному Карабаху триває уже третій день. За інформацією невизнаної республіки, азербайджанські військові підрозділи спробували перетнути лінію зіткнення з північної та північно-західної прикордонної зони.

До цього Азербайджан озвучив вимогу Вірменії звільнити Лачинський коридор. Своєю чергою Вірменія відмовилася це зробити, оскільки вважає, що вимоги Азербайджану порушують тристоронню угоду від 10 листопада, яка зупинила Карабаську війну 2020 року.

Дані про порушення режиму припиненні вогню підтвердило і російське міноборони. За його інформацією, за останні дні зафіксовано три порушення азербайджанськими підрозділами в зоні відповідальності російських миротворців.

Нагадаємо, у березні Вірменія заявила, що азербайджанські військові перетнули лінію розмежування в Нагорному Карабаху. Азербайджан цю інформацію спростував.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов висловив думку, що відкриття додаткових фронтів у сфері інтересів Росії на територіях інших країн (серед яких і Нагірний Карабах) допомогло б Україні боротися з російським нападом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram