ГоловнаСвіт

Нижня палата іспанського парламенту схвалила законопроєкт, який кваліфікує будь-який секс без згоди як зґвалтування

Запропонований урядом закон відомий під назвою “Тільки так — це так”.

Нижня палата іспанського парламенту схвалила законопроєкт, який кваліфікує будь-який секс без згоди як зґвалтування
Ірене Монтеро
Фото: ЕРА/UPG

Нижня палата парламенту Іспанії в четвер, 26 травня ухвалила законопроєкт, який кваліфікує будь-який секс без згоди як зґвалтування.

Про це пише reuters.com.

Це стало відповіддю на громадське обурення після так званої справи “вовчої зграї”, що дала поштовх розвитку у країні руху за права жінок.

Так, у 2016 році п’ятеро чоловіків зґвалтували жінку під час бігу биків у Памплоні. Їх ув’язнили за цей злочин через два роки, однак вони отримали дуже м’яке покарання. 2019 року Верховний суд країни посилив вирок ґвалтівникам.

Запропонований урядом закон, відомий під назвою “Тільки так — це так”, об’єднує злочини сексуальної наруги та сексуального насильства в один тип злочину, що кваліфікується як зґвалтування, і жертвам більше не потрібно буде доводити насильство чи опір.

“Девізи “тільки так — це так” і “сестро, я вірю тобі” нарешті перетворюються на закон. Відтепер Іспанія стала вільнішою та безпечнішою країною для всіх жінок”, – сказала міністерка рівності Ірен Монтеро законодавцям у Конгресі.

Законопроєкт розробляли понад два роки. Документ підтримали 201 голосом проти 140, троє парламентарів утрималися. Законопроєкт ще має схвалити верхня палата парламенту.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наказ російським окупантам ґвалтувати українських мирних жителів віддавав особисто Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram