ГоловнаСвіт

Сполучені Штати Америки передадуть Україні артсистеми, БТРи і вертольоти, - Байден

"Моя адміністрація санкціонує надання Україні додаткової зброї, боєприпасів та іншої допомоги у сфері безпеки на 800 мільйонів доларів".

Сполучені Штати Америки передадуть Україні артсистеми, БТРи і вертольоти, - Байден
Фото: EPA/UPG

США передадуть Україні артилерійські системи, снаряди, бронетранспортери і вертольоти для протистояння російській агресії.

Про це йдеться в заяві президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

"Моя адміністрація санкціонує надання Україні додаткової зброї, боєприпасів та іншої допомоги у сфері безпеки на 800 мільйонів доларів. Українські військові використовували зброю, яку ми надаємо, з руйнівним ефектом. Поки Росія готується посилити свої атаки на Донбасі, Сполучені Штати продовжать надавати Україні можливості для самозахисту", – підкреслив Байден.

Як ідеться в заяві американського президента, новий пакет допомоги буде включати високоефективні системи озброєння.

"Ці нові можливості включають артилерійські системи, артилерійські снаряди та бронетранспортери. Я також схвалив передачу додаткових вертольотів. Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значних сил та коштів від наших союзників та партнерів у всьому світі", – повідомив Байден.

Президент США наголосив, що "ми не можемо зараз відпочивати. Як я запевнив Президента Зеленського, американський народ і надалі підтримуватиме хоробрий український народ у його боротьбі за свободу".

Нагадаємо, 13 квітня відбулась конфіденційна зустріч представників Пентагону проведуть з керівниками найбільших американських військових підрядників. На ній мали обговорити посилення допомоги Україні, зокрема, шляхи покращення протиповітряної оборони, поставок протикорабельних ракет та засобів контрбатарейної боротьби. 

У Пентагоні також сподіваються розширити різновид озброєнь (йдеться про безпілотники, гаубиці та іншу зброю) для постачання Україні.

Сьогодні Президент Володимир Зеленський у відеозверненні озвучив перелік необхідного озброєння, щоб зупинити РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram