ГоловнаСвіт

Німецька індустрія підтримує санкційний курс уряду ФРН і ЄС щодо Росії

Загальноєвропейське ембарго на російське вугілля "більш ніж обґрунтоване".

Німецька індустрія підтримує санкційний курс уряду ФРН і ЄС щодо Росії
Фото: Depositphotos/rparys

Німецька промисловість підтримує санкційний курс уряду ФРН і ЄС щодо Росії, повідомляє DW з посиланням на агентство dpa. 

"Звірства у Бучі вимагають рішучої та недвозначної відповіді Заходу", - заявив керівник Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Зігфрід Руссвурм.

За його словами, загальноєвропейське ембарго на російське вугілля виходить далеко за межі скорочення постачання вугілля з РФ, яке компанії вже здійснили. "Реалізація цього рішення непроста і має свою ціну, але на тлі ескалації насильства рішення більш ніж обґрунтоване", - наголосив глава BDI.

У той самий час Руссвурм вважає, що повна відмова від постачання російського газу, дефіцит якого інші постачальники не зможуть швидко заповнити, стала б "величезним стрес-тестом для ЄС". 

Наразі уряд Німеччини також виступає проти запровадження ембарго на імпорт російського газу, попереджаючи про серйозні збитки для власної економіки.

Раніше повідомляли, що Німеччина тимчасово націоналізує в країні підрозділ ПАТ «Газпром», щоб забезпечити безпеку постачання газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram