ГоловнаСвіт

Канада розширила санкційний список проти російських олігархів

До списку потрапило 9 росіян і білорусів.

Канада розширила санкційний список проти російських олігархів
Фото: nk.org.ua

Канада розширила санкційний список на 9 людей, росіян і білорусів, які сприяли та допустили порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Ці особи, як зазначають в уряді країни, є близькими соратниками режимів у Росії та Білорусі.

До санкційного списку потрапили бізнесмени Володимир Потанін, Віктор Вексельберг, Кирило Шамалов, Леонід Міхельсон і Дмитро Пумпянський. Також до списку внесли заступників міністра оборони Білорусі Андрія Жука, Андрія Бурдика та Сергія Симоненка. 

Підсанкційним особам Канада забороняє в'їзд до країни та заморожує активи в разі їх наявності на території держави, зазначається на сайті уряду. 

"Дозволивши Володимиру Путіну вчинити безглузде вторгнення в Україну, ці близькі поплічники режиму є учасниками жахливих подій, що розгортаються на наших очах. Канада продовжує підтримувати хоробрий народ України, який бореться за свою свободу, і ми не припинимо тиску на російський режим, доки його війська не покинуть українську землю. Звірства мають припинитися", - заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі. 

З моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Канада запровадила санкції щодо понад 700 фізичних та юридичних осіб з Росії, України та Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram