ГоловнаСвіт

Weatherford останньою з Великої четвірки нафтосервісних компаній світу зупиняє інвестиції в Росію

У компанії наразі немає активних спільних підприємств або партнерств у РФ.

Weatherford останньою з Великої четвірки нафтосервісних компаній світу зупиняє інвестиції в Росію
Архівне фото
Фото: best-wallpaper.net

Швейцарська Weatherford останньою з Великої четвірки нафтосервісних компаній вирішила зупинити постачання та нові інвестиції в Росію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву президента і головного виконавчого директора компанії Гіріша Саліграма.

"Наші найглибші співчуття всім, хто постраждав від поточної кризи в Україні. Щиро сподіваємося, що незабаром мир буде відновлено. Наша основна увага зосереджена на безпеці та добробуті наших співробітників у регіоні", – сказав він.

"З початку кризи ми продовжували оцінювати наші операції та вжили заходи у відповідь. Після введення санкцій 24 лютого 2022 року ми зупинили постачання і негайно зупинили будь-які нові інвестиції чи розгортання нових технологій в РФ. У нас немає активних спільних підприємств або партнерств у Росії", – наголошують у Weatherford.

У компанії додали, що будуть продовжувати виконувати чинні договірні зобов’язання в рамках міжнародного законодавства та санкцій.

Нагадаємо, напередодні три з чотирьох найбільших нафтосервісних компаній світу заявили про згортання роботи в Росії. Першою заяву про негайне припинення діяльності в Росії зробила американська Halliburton. Halliburton – друга за величиною нафтосервісна компанія у світі, її клієнтами були Газпром, "Газпром нафта", Роснафта, "ЛУКОЙЛ" та інші.

Слідом про згортання планів у РФ повідомила міжнародна компанія Schlumberger, яка обслуговує нафтові родовища.

Раніше енергетичні компанії BP, Shell, Equinor, Eni та Exxon Mobil призупинили діяльність або оголосили про плани вийти з бізнесу в Росії.

8 березня США заборонили імпорт російської нафти та газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram