ГоловнаСвіт

Угорщина дозволила розміщувати війська НАТО на території країни

Підписаний прем'єром Орбаном указ опубліковано в офіційному бюлетені 7 березня.

Угорщина дозволила розміщувати війська НАТО на території країни
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні, 7 березня, підписав указ, що дозволяє розміщення військ НАТО на території країни, передає Reuters.

"Згідно з указом, підписаним прем’єр-міністром Віктором Орбаном і опублікованим в офіційному бюлетені в понеділок, Угорщина дозволяє розгортати війська НАТО на заході країни, а вантажам зброї - перетинати її територію в інші країни-члени НАТО", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня Північноатлантичний альянс оголосив про збільшення військової присутності у Східній Європі через дії Росії на кордоні з Україною. Зазначалося, що союзники НАТО переводять сили в режим очікування та відправляють у Східну Європу додаткові кораблі та винищувачі.

Наприкінці січня Угорщина відмовилася від розміщення сил НАТО, які перекидають у Східну Європу. Глава угорського МЗС Петер Сіярто заявляв, що якщо українці не відступлять від своєї політики щодо угорської меншини, це дуже обмежить можливості уряду Угорщини надати будь-яку підтримку Києву в конфлікті з РФ.

Попри це, 26 лютого Орбан підтримав відключення Росії від SWIFT.

1 березня Угорщина підтримала вступ України до ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram