ГоловнаСвіт

Делегація США веде перемовини з венесуельським режимом Мадуро, щоби вдарити по російській нафті

Раніше повідомлялося, що Білий дім близький до того, щоб ухвалити рішення про заборону імпорту російських енергоносіїв.

Делегація США веде перемовини з венесуельським режимом Мадуро, щоби вдарити по російській нафті
Фото: EPA/UPG

Минулими вихідними представники Сполучених Штатів зустрілися із урядом венесуельського диктатора Ніколаса Мадуро для того, щоби допомогти віднайти альтернативні джерела поставок нафти для США та Європи після нападу Росії на Україну. Про це повідомляє телеканал CBS з посиланням на високопоставлених американських делегатів. 

"Оскільки законодавці США та українські чиновники вимагають, щоб західний світ припинив експорт російської нафти, щоб натиснути на уряд Путіна за його вторгнення в Україну, США активно шукають альтернативні джерела енергії. В останні тижні американські офіційні особи відвідали країни Перської затоки, щоб домовитися про експорт нафти до європейських країн, щоб компенсувати втрату поставок із Росії, якщо Путін вирішить відрізати континент від нафти своєї країни", - зазначає CBS.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Білий дім близький до того, щоб ухвалити рішення про заборону імпорту російських енергоносіїв.

Нагадаю,США розірвали дипломатичні відносини з Каракасом у 2019 році після звинувачення уряду Мадуро у фальшуванні результатів виборів. Адміністрація Трампа прагнула повалити Мадуро та офіційно визнала главу опозиції Хуана Гуайдо законним лідером країни. З того часу Мадуро зблизився з урядом Росії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram