ГоловнаСвіт

НАТО не закриватиме небо над Україною, бо це означатиме пряму участь у конфлікті, – Бербок

Блок вважає, що закриття небо від російської авіації призведе до Третьої світової. 

НАТО не закриватиме небо над Україною, бо це означатиме пряму участь у конфлікті, – Бербок
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Блок НАТО не буде закривати небо для російських ракет і авіації над Україною, бо це означатиме вступ у війну з Росією. Це поставить під загрозу життя мільйонів європейців, заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Deutsche Welle.

"Якби це було просто, то ми знайшли б просте рішення невідкладно, сьогодні. Якби ми могли зупинити цю війну, зупинити страждання матерів, батьків, дітей, ми зробили б це в ту саму хвилину. Але це та відповідальність, яку ми несемо, – щоб ця війна не призвела до Третьої світової", – заявила вона. 

Міністр засудила дії керівництва Росії і сказала, що президент РФ чинить "агресію в тисячоразовому ступені".

"Його танки не приносять миру, вони приносять лише горе", – додала вона. 

Нагадаємо, 4 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив: країни-члени одностайні в думці, що військові літаки Альянсу не будуть забезпечувати безпольотну зону над Україною. Президент України Володимир Зеленський на це відповів, що всі люди, які загинуть після цього рішення, загинуть також і через країни блоку, які не змогли досягти єдності в закритті неба.

Закриття неба означає, що простір патрулює військова авіація, повітряний простір охороняють системи ППО. Коли небо закрите, то всі військові літаки, які залітають у закриту зону, збивають. 

Про закриття неба Україна просить щодня, але особливо після того, як ворог почав обстрілювати Запорізьку АЕС. Крім того, вчора росіяни випустили 8 ракет по Вінниці. Президент Зеленський після цього сказав: якщо світові партнери не закриють небо чи хоча б не дадуть літаки, щоб українці самі оборонялись, це означатиме, що вони також хочуть, щоб нас повільно вбивали. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram