ГоловнаСвіт

Росія більше не головує в Міжнародній організації вищих органів аудиту INTOSAI

Генеральний секретар INTOSAI, президент Рахункової палати Австрії Маргіт Кракер надіслала відповідного листа членам керівної ради організації.

Росія більше не головує в Міжнародній організації вищих органів аудиту INTOSAI
Фото: rp.gov.ua

Рахункова палата Росії більше не головує в Міжнародній організації вищих органів аудиту INTOSAI.

Про це повідомив голова Рахункової палати України Валерій Пацкан.

“Всіма справами організації, до складу якої входять 196 повноправних членів, керуватимуть генеральний секретаріат і віцепрезидент INTOSAI. Це відбуватиметься до набуття повноважень президента INTOSAI вищого органу аудиту Бразилії в листопаді 2022 року”, – йдеться в повідомленні.

Генеральний секретар INTOSAI, президент Рахункової палати Австрії Маргіт Кракер надіслала відповідного листа членам керівної ради INTOSAI.

Маргіт Кракер стурбована війною в Україні та наполягає на важливості гуманітарної згуртованості спільноти INTOSAI. Організація віддана цілям сталого розвитку ООН, одна з яких передбачає досягнення миру і справедливості.

“Зважаючи на моє звернення до INTOSAI та керівної ради EUROSAI, яка підтримала Україну в необхідності припинення головування Росії, генсек INTOSAI провела консультації з керівною радою щодо цього питання та війни в Україні. Виявилося, що голова Рахункової палати Росії поінформував керівну раду про неможливість виконання належним чином своїх повноважень через "серйозний тиск”, – зазначив Пацкан.

“Одне можу сказати очільнику Рахункової палати Росії – це цинізм. І ви також несете відповідальність за знищення українських міст і мирних мешканців нашої держави! Дякую колегам з EUROSAI та INTOSAI!!!” – наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram