ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський розповів про пакет допомоги бізнесу і громадянам: ФОПи звільняються від ЄСВ

Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити. 

Зеленський розповів про пакет допомоги бізнесу і громадянам: ФОПи звільняються від ЄСВ
Фото: ОПУ

В Україні створили спеціальний пакет допомоги для бізнесу на найманих працівників. Фізичні особи-підприємці I і II груп звільняються від єдиного соціального внеску, а ФОПи III можуть не платити ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до ЗСУ чи інших захисних формувань, включно з територіальною обороною.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у зверненні 7 березня. 

"Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення. Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити. І це тільки перша частина великого пакету допомоги", – зазначив президент.

Зеленський додав, що всі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким та орієнтувалося на людей.

Він зауважив, що держава всі свої зобовʼязання виконує. Проіндексовані пенсії вже у людей. Зарплата в бюджетній сфері виплачується так, як це і має бути.

Нагадаємо, скоро запрацює розширена програма "єПідтримка", за якою всі українці, які втратили роботу через війну, отримають по 6500 гривень. Оформити виплату можна через Дію. 

В уряді також повідомили, що на час війни не вимикатимуть комунальні послуги в разі повної або часткової несплати, також не будуть нараховуватися штрафи. Однак Кабмін підкреслив, що сплата комунальних платежів підтримує працівників цієї галузі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram