ГоловнаСуспільствоВійна

Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? – Зеленський

Україна просить партнерів про бойові літаки та ППО. 

Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? – Зеленський
Фото: Пресслужба ОПУ

Україна чекає на рішення західних партнерів про закриття неба над нею. Або силами іноземних країн, або бойовими літаками та ППО.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у зверненні 7 березня.

"Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди в Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбурга або Відня? Ми чекаємо рішення. Очищення неба. Або силою, яка у вас є. Або ви дасте нам бойові літаки і засоби протиповітряної оборони, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, яку світ повинен надати не просто Україні. А собі. Щоб довести – людяність переможе. Якнайшвидше", – заявив президент.

Він додав, що вночі окупанти вдарили по Миколаєву. Ворог бив просто по житлових районах з реактивної артилерії.

"Били по Харкову. Спальні райони мирного міста. Били по інших містах нашої держави. Жодного воєнного сенсу. Просто терор. Тримають у заручниках мешканців Ірпеня, Бучі, Гостомеля, багатьох інших міст і містечок, селищ, які окупанту вдалось захопити. Тимчасово. Поки не отримають покарання. А вони отримають. Наші Збройні сили знають, як це робити", – зазначив президент. 

Нагадаємо, НАТО відмовляється закривати небо, бо вважає, що це означатиме вступ Альянсу у війну проти Росії. Україна просить закрити небо з першого дня війни, адже Росія здійснює авіаудари по мирних мешканцях, мирних містах і житлових кварталах. Під час цих атак гине цивільне населення, зокрема діти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram