ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ попередили про ворожі маяки для наведення артилерії

Їх скидають на позиції захисників та обʼєкти критичної інфраструктури. 

Військово-морські сили ЗСУ попередили про ворожі маяки, які Росія використовує для наведення артилерії ворога. Окупанти скидають їх на позиції українських захисників та обʼєкти критичної інфраструктури.

Фотографії маяків оприлюднено на офіційній сторінці ВМС ЗСУ у Facebook. 

"Під час виявлення знищувати пострілом на відстані. За неможливості – позначити на місцевості та повідомити військовим або Національній поліції", – попередили у ВМС.

Нагадаємо, всі, хто готовий і вміє тримати зброю в руках, може долучитися до територіальної оборони. Інформація про адреси бригад і батальйонів тероборони – на сайті https://sprotyv.in.ua. Також голова Національної поліції України Ігор Клименко віддав наказ керівникам головних управлінь Нацполіції в областях видавати зброю ветеранам органів внутрішніх справ.

Українці можуть здати кров у лікарнях для поранених бійців

Президент України Володимир Зеленський зауважив, що всім важливо продовжувати працювати. Банківська система України має весь необхідний ресурс.

НБУ відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на потреби української армії – долучитися до підтримки захисників можна, зокрема, і з-за кордону. Реквізити: UA843000010000000047330992708. 

Рецепт коктейлю Молотова від Міністерства внутрішніх справ для ворожої техніки можна знайти за посиланням. Чат-бот для повідомлення про мітки на дорогах, залишені окупантами, – тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram