ГоловнаСуспільствоВійна

Російські війська продовжують обстріл Харкова, за добу загинуло 8 людей

Рятувальникам вдалося врятувати близько 200 осіб.

Російські війська продовжують обстріл Харкова, за добу загинуло 8 людей
Фото: ДСНС

З 6 по 7 березня російські війська з новою силою проводили обстріли та повітряні бомбардування житлових кварталів та інших об'єктів Харкова та сільських населених пунктів області, в результаті чого відбулося безліч руйнацій і пожеж. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Харківській області.

О 19:15 відбулося чергове масоване авіабомбардування міста Харкова, внаслідок чого були повністю або частково зруйновані багатоповерхові житлові будинки, адмінбудівлі, медзаклади, заклади освіти та гуртожитки. Також відбулися масштабні пожежі у 21 будівлі центральної частини міста, зокрема:

- у пров. Карбишева - три пожежі, з яких дві у 15- та 4-поверхових житлових будинках;

- Гімназійна набережна - пожежа у Харківському музучилищі;

- Московський проспект - 10 пожеж, з яких 7 - у багатоповерхових житлових будинках і студентських гуртожитках, одна - в медзакладі;

- Майдан Героїв Небесної сотні — 7 пожеж, 4 з яких - житлові будівлі.

Також у результаті обстрілів були зруйновані або частково зруйновані 11 будівель на вул. Гіршмана, Чернишевського, Алчевських, Мироносицькій.

Загалом за добу рятувальники здійснили понад 60 виїздів для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Усього було залучено понад 50 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 300 чоловік особового складу ДСНС. 

Рятувальники під час ліквідації пожеж і розбирання завалів урятували й евакуювали близько 200 чоловік. Також вогнеборці під завалами виявили тіла 8 загиблих осіб. Остаточна інформація про загиблих і постраждалих наразі уточнюється.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались.

Нагадаємо, з 23:00 6 березня штаб оборони регіону фіксував влучення снарядів у житлові будинки в Олексіївці, Північній Салтівці, П’ятихатках і в районі ХТЗ. Також зачепило ринки «Барабашово» та «1-й кілометр».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram