ГоловнаСуспільствоВійна

12 день війни: ЗСУ здійснюють оборонну операцію на всіх напрямах висування противника - Генштаб

Загарбники продовжують використовувати аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по Україні.

12 день війни: ЗСУ здійснюють оборонну операцію на всіх напрямах висування противника - Генштаб
Фото: Макс Левін

Станом на ранок понеділка, 7 березня, противник продовжує наступальну операцію проти України. З початку доби російський окупант завдає ракетно-бомбових та артилерійських ударів по населених пунктах України. Водночас загарбники використовують аеродромну мережу Білорусі для завдавання авіаударів по Україні. Про це повідомляє Генеральний штаб. 

"Діючи підступно, окупанти порушують правила міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, зелених коридорів, беруть у заручники жінок і дітей, розміщують техніку, боєприпаси в житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах. Так, місто Ірпінь залишається позбавленим світла, води та тепла понад три доби, підвозу їжі і води немає, окупанти заборонили містянам виходити з домівок", - йдеться в повідомленні.

За повідомленнями Генштабу, є численні випадки зйомки інсценованих репортажів для російських телеканалів про нібито гуманність і людяність солдатів загарбників. Також у соціальних мережах ворог поширює контент, створений від першої особи, яка негативно висвітлює діяльність Збройних сил України.

Наразі ЗСУ здійснюють оборонну операцію на всіх напрямах висування противника. Ворог зазнає великих втрат у живій силі, наземній техніці та засобах повітряного нападу. Здається в полон, повідомляє Генштаб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram