ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вночі хаотично обстріляла житлові квартали Чернігова, по Сєвєродонецьку вранці вдарила важкою артилерією

Херсонська область залишається в окупації, багато населених пунктів позбавлені світла, газу, води, їжі та ліків.

Росія вночі хаотично обстріляла житлові квартали Чернігова, по Сєвєродонецьку вранці вдарила важкою артилерією
Обстріл Миколаєва Росією
Фото: ДСНС

Росія хаотично обстрілювала житлові квартали та центр Чернігова цієї ночі. Ворог цілив по місту навмання, влучив у школу та будинки. Частина міста лишилася без електрики. Також тривають бої на підступах до Чернігова і в області.

Херсонська область залишається в окупації, багато населених пунктів позбавлені світла, газу, води, їжі та ліків. Потрібен зелений коридор. Про це йдеться у воєнному зведенні від голів ОДА, поширеному пресцентром ОПУ. 

У Житомирській області з вечора під обстріл потрапила північна частина. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура в містах Овруч, Малин, Коростень, с. В'язівка Коростенського району. Авіаударів завдавали по приватних будинках, будівлі Центру зайнятості, одна із ракет розірвалась поряд зі школою.

У Запорізькій області біля населених пунктів Гуляйполе, Оріхів і на напрямку Василівка-Балабіно особовий склад ЗСУ веде оборонну операцію. Пологи, Василівка, Токмак тимчасово окуповані. АЕС залишається під контролем окупанта. 

У Хмельницькій області вночі без обстрілів, але лунали повітряні тривоги. Унаслідок учорашніх ворожих ударів по аеродрому загинула одна людина, троє поранені. 

На Сумщині ніч була без авіаударів. Складною залишається ситуація в Охтирці, Тростянці. В область заходить велика кількість російських військ.

У Полтаві, Лубнах і Пирятині були повітряні тривоги. 

У Луганській області ніч минула спокійно, від ранку обстрілюють Сєвєродонецьк з важкої артилерії. Попасна вже дві доби під масованими обстрілами. Учора відправили евакуаційний потяг – більш ніж 2000 людей. 

Маріуполь і Волноваха Донецької області в облозі. Йдуть бої. У Краматорську пізно ввечері була повітряна тривога. В область відправляють гуманітарні вантажі, уже отримали з Дніпра, Черкас, Львова. Потрібен зелений коридор.

На Київщині бої тривають на напрямку Макарів-Ірпінь-Гостомель. Постійні тривоги авіаудару. У с.Бишів Фастівського району – авіаудар.

Усю ніч тривали атаки з повітря на житлові будинки в різних районах Харкова. 

На Дніпропетровщині були три повітряні тривоги за ніч. Зараз спокійно. Миколаїв обстріляли із систем залпового вогню. В інших районах області ніч була відносно спокійна.

Вінниччина – ніч відносно спокійна. З 5:30 повітряні тривоги.

Кіровоградщина, Волинь, Рівненщина, Черкаси, Львівщина, Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль, Одеса, Закарпаття – спокійно. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram