ГоловнаСуспільствоВійна

Під Херсоном захисники знищили кілька десятків ворожих гелікоптерів

Українські воїни накрили аеродром "Чорнобаївка", де РФ улаштувала собі авіапарк. 

Під Херсоном захисники знищили кілька десятків ворожих гелікоптерів
Фото: EPA/UPG

Українські захисники знищили кілька десятків ворожих гелікоптерів у районі Херсонського аеропорту.

Про це вранці понеділка написав десантник, полковник поліції Євгеній Жуков ("Маршал"). Інформацію підтвердили і на сторінці Командування морської піхоти у Facebook.

За його словами, російська техніка була знищена з "байрактарів" та артилерії. 

"Знищено 20 одиниць гелікоптерів (це точно підтверджується), чути вибухи БК і паливозаправників. Херсонський аеропорт. Понеділок те що треба", – написав він.

За даними Командування морської піхоти, знищених гелікоптерів не 20, а 30.

"Уночі українські воїни накрили аеродром "Чорнобаївка" біля Херсона. Окупанти вирішили частково розмістити там свій авіапарк. Знищено від 30 гелікоптерів ворога, а ще жива сила та техніка", – зазначили в морпіхоті.

Крім того, вчора на підступах до Миколаєва знищено три колони ворога, українські захисники захопили трофеї, велику кількість боєкомплекту, колісну техніку, 7 гаубиць Д-20.

Нагадаємо, російські війська залишаються в Херсоні, але ні місцева влада, ні мешканці не збираються з ними співпрацювати. Херсонці влаштовують мирні мітинги проти окупантів, участь у яких беруть тисячі людей. Місто оточене і має проблеми з їжею, ліками та іншим. Зв'язку з іншими містами немає, гуманітарний вантаж російські війська не пропускають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram