ГоловнаСуспільствоВійна

Росія концентрується для атаки на Київ, Харків, Чернігів і Миколаїв, – Резніков

Ворожі війська скрізь отримають відсіч. 

Росія концентрується для атаки на Київ, Харків, Чернігів і Миколаїв, – Резніков
Фото: EPA/UPG

Росія намагається сконцентрувати сили і засоби для нової хвилі атак на українські міста. У першу чергу – на Київ, Харків, Чернігів і Миколаїв.

Але російські війська скрізь отримають жорстку відсіч. Про це міністр оборони Олексій Резніков написав у Facebook після 11 діб героїчного спротиву українського народу російським окупантам.

"«Рускій мір» намагається задушити місто-герой Маріуполь гуманітарною кризою. Керівництво держави робить усе можливе і неможливе, щоб забезпечити гуманітарні коридори. Це непросто. Адже російські терористи не тримають слово. Немає жалю навіть до діток і жінок, до поранених. Вони обстрілюють житлові квартали. Вони обстрілюють мирних людей під час евакуації. Навіть шакали себе так не поводять", – написав він.

Українське військо використовує кожну хвилину, щоб зміцнити нашу оборону. Усі зусилля цілодобово спрямовані на те, щоб забезпечити потреби наших захисників і захисниць. 

"Понад 140 тисяч українців, переважно чоловіків, повернулися з Європи. Десятки тисяч влилися до лав Сил територіальної оборони. Звісно, є ті, хто тікає. Але весь світ бачить, як український народ б’ється за свою країну. Вже понад 20 тис. звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну і захищати світ від російських нацистів на українському фронті. Щоб кремлівське зло не поширювалося", – додав міністр.

Резніков сказав, що не буде коментувати постачання зброї та боєприпасів – нехай на ворога чекає сюрприз. 

Крім іншого, за останні три дні вже доставлено, їде до України або законтрактовано понад 50 тис. шоломів і бронежилетів. 

"Ми «перехоплюємо» у постачальників уже пошиту форму для армій країн НАТО. Нехай наші оборонці будуть вдягнуті у різне. Головне – щоб було зручно бити ворога. Наші воїни на всіх напрямках оборони демонструють високу майстерність, знищуючи російських загарбників. Дії наших артилеристів на Миколаївщині увійдуть до підручників. Як і контратаки українських оборонців Харкова та Луганщини", – зазначив він.

Резніков додав, що Україна також працює над отриманням допомоги у сфері ППО та ПРО від партнерів. Але впевненості в невідворотності нашої перемоги додають не виголошені обіцянки, а українські Повітряні сили. Та окремі менеджери Укрпошти, які збивають літаки з російськими військовими злочинцями. 

"У козацьку добу наші предки орали землю, тримаючи під рукою шаблю та мушкет. Сьогодні деякі села під час посівної можуть озброїти трофеями механізований батальйон з посиленими танковими ротами. Війна – це горе, яке принесла до нас Росія. Принесла в домівки всього світу. Ми кожного дня втрачаємо наших людей. Пам’ятаємо кожного і помстимося за всіх. Наша найбільша перевага над ворогом – у згуртованості українського суспільства. У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і що таке справжня довіра між владою і громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу і гідність людей, щоб отримати покірне населення. Їх більше, це правда. Вони переважають на морі та в повітрі. Поки що. Поки що", – підкреслив він. 

Він вважає, що час, коли російська армія, призовники почнуть ховатися по всіх льохах Росії, аби тільки їх не відправили на війну з нашими захисниками і захисницями, стрімко наближається.

"Ми повернемо всі тимчасово захоплені міста та села. Херсон, Каховка, Мелітополь, Бердянськ і Генічеськ показали, що окупантам краще забратися, поки не пізно", – зауважив міністр оборони. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram