ГоловнаСвіт

​У Нідерландах власники житла розривають договори оренди з росіянами і безплатно приймають українців

У країні організовують спеціальні пункти прийому біженців та облаштовують місця для проживання.

​У Нідерландах власники житла розривають договори оренди з росіянами і безплатно приймають українців
Фото: EPA/UPG

У Нідерландах обурені військовим вторгненням Росії в Україну власники житла розривають договори оренди з росіянами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання NOS.

“Орендодавець заявив, що розриває контракт із громадянкою Росії через війну в Україні. Російська емігрантка в Амстердамі отримала відповідне повідомлення від власника, що причина такого рішення - це її російське громадянство”, - йдеться в повідомленні.

Жінка негайно поскаржилася у фонд, який займається порушенням прав орендарів.

ЗМІ повідомляють про схожі випадки.

Натомість тисячі нідерландців уже заявили, що готові безкоштовно прийняти у своїх домівках українців, які тікають від війни. Також Нідерланди готуються до прибуття великої кількості біженців з України. Зокрема, організовують спеціальні пункти прийому та облаштовують місця для проживання.

Перші українці вже прибули до Нідерландів минулої ночі. Це 120 осіб, яких розмістили в армійському таборі Харскамп (Harskamp). Там створено умови максимум на 950 осіб, які попередньо можуть залишитися там до кінця травня. Також у п'ятницю вранці до міста Ваддінксвен прибули 50 українців. Їх було розміщено у спортивному залі, де вони зможуть перебувати протягом тижня. Муніципалітет шукає можливості розміщення їх на більш тривалий час.

У муніципалітеті Роттердама зазначили, що всього буде облаштовано дві тисячі місць. Влада також шукає перекладачів, які могли б допомогти порозумітися з українцями.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна буде "щедро" надавати притулок українцям, які тікають від російського вторгнення.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всіх громадян мужньо протистоять агресії РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram