ГоловнаСвіт

"Ми закриваємо наш повітряний простір для всіх літаків РФ", - звернення Байдена

Звернення Джо Байдена «Про становище країни».

"Ми закриваємо наш повітряний простір для всіх літаків РФ", - звернення Байдена
Фото: скрін

США закрили небо для російських літаків. Про це заявив президент США Джо Байден під час свого першого звернення «Про становище країни».

"Ми приєднуємось до наших союзників і закриваємо наш повітряний простір для всіх літаків РФ", - сказав він.

Пізніше Мінтранс США заявив, що чартерних літаків заьррона також стосується.

Інші меседжі промови Байдена:

"Америка пам’ятає - коли диктатор не розплачується за агресію, він не зупиняється." 

"Зараз Путін ізольований від світу більше, ніж будь-коли. Росія буде абсолютно ізольована від усіх благ цивілізованого світу, її економіка піде у вільне падіння."

"Ми будемо продовжувати санкції для того, щоб зруйнувати їхню фінансову систему, для того, щоб не допустити центральні банки Росії до участі у фінансових операціях. Ми намагаємось перекрити доступ Росії до технологій, до економічної міці, щоб їхні збройні сили були максимально слабкими".

"Російські олігархи на своєму жорстокому режимі накопичили багато мільйонів доларів. Більше цього не буде. Цьому потрібно покласти край. Наше Міністерство юстиції буде переслідувати російських олігархів для того, щоб вилучити їхні яхти, їхні розкішні апартаменти, їхнє майно".

"Ми будемо допомагати українцям, допоки вони виборюють свою свободу".

"Наші війська не братимуть участь у війні в Україні. Наші війська їдуть у Європу для того, щоб захищати наших союзників по НАТО, якщо Путін вирішить рухатись далі на Захід. Ми мобілізуємо сухопутні, повітряні, морські війська, щоб захистити Польщу, Румунію, Латвію, Литву, Естонію".

"США разом з 30 іншими країнами звільнили 60 млн барелів нафти з резервів. Америка очолює ці зусилля, звільнивши 30 мільйонів барелів з власних стратегічних резервів. І ми готові зробити більше, якщо буде потрібно".

"Путіну здавалося, що він нападе на Україну - і тоді весь світ підкориться йому. Натомість він зіткнувся з опором, який він не міг собі уявити. Він зіткнувся з українським народом. Український народ, ви надихаєте весь світ!"

"З цієї війни Росія вийде слабшою, а решта світу - сильнішим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram