ГоловнаСвіт

Велика Британія анонсувала першу хвилю санкцій проти Білорусі

Найперше під санкції підпадуть можновладні військові.

Велика Британія анонсувала першу хвилю санкцій проти Білорусі
Спільні навчання Білорусі і Росії
Фото: EPA/UPG

Велика Британія анонсувала першу хвилю санкцій, яка буде спрямована на можновладних військових у Білорусі, — за їхню роль у долученні і спрощенні вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє The Guardian.

Під санкції підпадуть начальник Генштабу ЗС Білорусі Віктор Гулевич, три заступники міністра оборони та два військові підприємства.

Євросоюз, ймовірно, застосує такі самі санкції.

Міністерство закордонних справ Великої Британії описує Гулевича як людину, що відповідальна за дії білоруських збройних сил, які спростили Росії вторгнення в Україну. "Він організував спільні навчання з Росією і дав згоду на висадку російського десанту вздовж білоруського кордону з Україною, чим доклався до атаки Росії на Україну".

Велика Британія уже накладала санкції на 100 членів білоруського уряду за політичні репресії проти учасників масових протестів у Білорусі в серпні 2020 року. "Є ознаки, що Штати будуть руйнувати білоруську економіку так само, як російську", — пише видання.

Нагадаємо, у Міноборони України повідомляють, білоруські війська розміщені поблизу українського кордону і перебувають у бойовій готовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram