ГоловнаСуспільствоВійна

Білоруські війська приведені в бойову готовність, — Міноборони

Війська перебувають поблизу українського кордону.

Білоруські війська приведені в бойову готовність, — Міноборони
Фото: mil.gov.ua

Республіка Білорусь надає допомогу в розміщенні на своїй території військ та озброєння Росії.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

"У подальшому, імовірно, Білорусь може підтримати російських загарбників у російсько-українській війні та сприяти досягненню цілей окупантів", — йдеться в повідомленні.

З 24 лютого 2022 року з території Білорусі систематично завдаються ракетні удари по військових і цивільних об’єктах в Україні. За інформацією Міноборони, "білоруські війська приведені в бойову готовність і перебувають у районах зосередження, максимально наближених до Державного кордону України".

"Протягом поточної доби, за даними розвідки, зафіксовано значну активність авіаційної техніки. Крім того, помічено рух колон автомобільної техніки з продовольством і боєприпасами в районі населених пунктів Барановичі, Ляховичі і Пінськ".

Окрім того, російські війська готуються запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію і вже почали руйнувати ретрансляційні вежі стільникового зв’язку. 1 березня 2022 року завдано ракетного удару по телевежі міста Києва.

У Міноборони підкреслюють, що російська армія продовжує нехтувати нормами Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій.

Утім "угруповання Збройних сил України здійснюють оборону визначених рубежів і наносять противнику нищівної поразки на всіх напрямках", — пишуть у Міноборони.

Нагадаємо, 1 березня на територію України зайшли білоруські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram