ГоловнаСвіт

Рада Європи призупинила членство Росії (оновлено)

Ініціаторами запуску процедури стали Україна та Польща. 

Рада Європи призупинила членство Росії (оновлено)
Фото: facebook/Parliamentary Assembly of the Council of Europe

Рада Європи призупинила членство Росії в цій організації. Рішення ухвалено у відповідь на повномасштабну війну, яку Росія почала проти України 24 лютого. 

Про це повідомив народний депутат України Володимир Арʼєв у Facebook

Процедура призупинення членства запускається в разі грубого порушення принципів верховенства права. 

Ініціаторами запуску процедури стали Україна та Польща. 

"Комітет міністрів Ради Європи, в якому головує Італія, ухвалив рішення виключити Російську Федерацію зі свого складу", – заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, пише Reuters.

Оновлено. Членство Росії призупинено і в Парламентській асамблеї Ради Європи, пише УП

"Відповідно до статуту Ради Європи, Комітет міністрів ухвалив припинив право РФ на представництво в Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, з негайним набуттям чинності цим рішенням, внаслідок збройного нападу Російської Федерації на Україну", – йдеться у повідомленні РЄ.

Рада Європи – організація 47 держав-членів. Членство відкрите для всіх європейських держав, які визнають принцип верховенства права і гарантують основні права людини і свободи для своїх громадян.

Сьогодні голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомляв, що Рада Європи може ухвалити революційне для себе рішення – спільний комітет Ради Європи, що об’єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів і генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram