ГоловнаСвіт

В ЄС розкрили деталі другого пакету санкцій щодо Росії

Він стосуватиметься економічних санкцій у сфері торгівлі.

В ЄС розкрили деталі другого пакету санкцій щодо Росії
Валдис Домбровскис
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз буде готовий запровадити другий пакет санкцій проти Росії, включаючи експортний контроль, якщо російські війська вийдуть за межі окупованих українських регіонів.

Про це заявив виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, передає Reuters.

"Якщо буде подальша агресія Росії та подальше вторгнення на територію України, ми готові активізувати нашу відповідь також у плані санкцій", - сказав Домбровскіс.

На запитання, що таке посилення означатиме, Домбровскіс сказав:

"Це стосуватиметься економічних санкцій у сфері торгівлі, наприклад експортного контролю. ЄС вже кілька тижнів працює над пакетом санкцій, тому є способи, як ми можемо запровадити швидко та ще більше посилити санкції та зробити це в співпрацю з США, Великобританією та іншими країнами".

Він сказав, що конфлікт, санкції та потенційні російські контрсанкції матимуть економічні наслідки для ЄС, але серйозність того, що поставлено на карту, означає, що блок, який складається з 27 членів, має їх ухвалити.

"Введення жорстких санкцій проти Росії матиме певний вплив на економіку ЄС, і ми повинні бути до цього готові. Але тут на карту поставлена безпека та територіальна цілісність України, і ми маємо ширшу архітектуру безпеки, тому ми повинні бути в змозі реагувати, а також нести певні економічні витрати, якщо це необхідно", – сказав Домбровскіс.

22 лютого, президент США оголосив про перший пакет санкцій проти Росії.

23 лютого санкції щодо Росії запровадив Євросоюз. В ЄС наголосили - в разі потреби введуть більш широкі політичні та економічні санкції та закликали Росію скасувати визнання самопроголошених республік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram