ГоловнаСвіт

Єврокомісія дозволила вживати в їжу азіатську сарану

Комаха підпадатиме під категорію снеків та харчових інгредієнтів.

Єврокомісія дозволила вживати в їжу азіатську сарану
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія дозволила вживати в їжу азіатську сарану, яка буде доступна на ринку харчової продукції в замороженому, сушеному та подрібненому вигляді.

Таке рішення було ухвалено на основі експертної оцінки Європейського агентства з безпеки продуктів харчування (EFSA), передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що азіатська сарана підпадатиме під категорію снеків та харчових інгредієнтів. На продукції із вмістом цього інгредієнта має знаходитись інформація про потенційні алергічні реакції.

Азіаатська (перелітна) сарана – це велика комаха родини саранові, єдиний вид роду Locusta. Доросла сарана існує у двох формах - поодинокій і стадній, що відрізняються між собою як за зовнішніми ознаками, так і способом життя. Стадна  мігрує мільйонними групами та може повністю знищувати зелені рослини. Впродовж багатьох століть масове розмноження сарани перелітної призводило до знищення врожаю сільськогосподарських рослин у країнах Середземномор'я, Близького Сходу, Центральної Азії й Африки та спричиняло голод у населення постраждалих регіонів. 

Раніше Єврокомісія включила до списку продуктів харчування личинки великого борошняного хробака (хрущака).

Нагадаємо, раніше в Голландії видали збірку рецептів страв із комах.  За задумом авторів книги, вона має популяризувати комах як альтернативне джерело поживних речовин.

У 2017 році фінська компанія Fazer почала продавати хліб, виготовлений з використанням комах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram