ГоловнаСвіт

Президента Чехії Земана виписали з реанімації

Глава держави продовжить лікування, але у звичайній палаті.

Президента Чехії Земана виписали з реанімації
Фото: EPA/UPG

Президента Чехії Мілоша Земана, який з 10 жовтня знаходиться на лікуванні в Центральному військовому госпіталі в Празі, перевели з інтенсивної терапії до звичайної палати.

У прес-релізі госпіталю повідомляється, що лікування, яке в першу чергу полягало у комплексній харчовій підтримці, покращило стан пацієнта. Інформацію про стан здоров'я президента Чехії опублікували за його згодою.

Госпіталь вказує, що причиною госпіталізації стало загострення хронічної хвороби, на яку страждає Земан, та погіршення засвоюваності їжі та рідини.

77-річний Земан страждає на діабет і нейропатію нижніх кінцівок, у зв'язку із чим від початку 2021 року змушений пересуватися на візку.

Земана було обрано президентом Чехії в 2013 році від заснованої ним лівоцентристської "Партії громадянських прав - Земановці". Він відомий своєю проросійською позицією, що суперечить офіційній політиці як самої країни, так і усього Євросоюзу. Земан про Крим говорив, шо Росія анексувала його незаконно, але повертати його Україні не треба, а президента Росії Володимира Путіна називав сильною політичною фігурою.

Земан казав, що Олексій Навальний, найвідоміший російський опозиціонер, тільки видає себе за борця за демократію, але насправді є російським націоналістом.

Проте скандальні заяви Земана насправді ніяк не впливають на зовнішньополітичний курс Чехії, бо президент у парламентській республіці не має на це повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram