ГоловнаСвіт

Байден звинуватив Росію у спробах втрутитися у майбутні вибори до Конгресу

"Це відкрите порушення нашого суверенітету".

Байден звинуватив Росію у спробах втрутитися у майбутні вибори до Конгресу
Фото: EPA/UPG

Росія робить спроби втручання в проміжні вибори в Конгрес 2022 року, поширюючи дезінформацію з цієї теми.

Про це у вівторок заявив президент США Джо Байден, передає “Інтерфакс-Україна”.

"Росія вже поширює дезінформацію з приводу виборів в 2022 році. Це відкрите порушення нашого суверенітету", - заявив Байден в ході виступу в Управлінні директора Національної розвідки.

Нагадаємо, в середині квітня Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Росії.

Під санкції потрапили 16 фізичних та 16 юридичних осіб, задіяних у спробах уряду Росії вплинути на президентські вибори в США 2020 року, на чолі з першим заступником керівника Адміністрації президента РФ Олексієм Громовим. Серед них - кілька осіб та організацій, пов'язаних з "поваром Путіна" Євгеном Пригожиним.

З Вашингтону також вислали десять російських дипломатів.

США також вперше відкрито звинуватили Службу зовнішньої розвідки Росії в минулорічній кібератаці, коли шкідливий код сховали в оновленні програмного забезпечення SolarWinds. Операцію здійснило хакерське угрупування СЗР РФ, відоме як APT 29, Cozy Bear та The Dukes.

SolarWinds визнала факт злому в грудні 2020 року, зазначивши, що хакери "працювали на іноземну державу". Пізніше Washington Post повідомила з посиланням на джерела, що за атакою стоїть на хакерська група APT29 (також відома як Cozy Bear), яка працює на Службу зовнішньої розвідки Росії.

Російська влада тоді відкинула звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram