ГоловнаСвіт

На хімзаводі в Німеччині стався вибух (оновлено)

Місцевим мешканцям рекомендують залишатися в приміщеннях і тримати вікна та двері зачиненими.

На хімзаводі в Німеччині стався вибух (оновлено)
Вибух на хімзаводі у Німеччині
Фото: twitter.com/FohlenJens

На території великого хімічного підприємства Chempark operator Currenta в місті Леверкузен на сході Німеччини стався вибух. Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що постраждали декілька людей. Місцевим мешканцям рекомендують залишатися в приміщеннях і тримати вікна та двері зачиненими. Німецький урядовий орган цивільного захисту попередив про "надзвичайну небезпеку". Причина вибуху поки що невідома.

Оновлено. Компанія повідомила, що поранено принаймні дві людини – це співробітники підприємства. Ще п'ятеро їхніх колег вважаються зниклими безвісти, пише "Інтерфакс-Україна"

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлено 14:43. Кількість поранених зросла до 16, все ще розшукують п'ятьох, пише Associated Press. Пожежна служба Кьольну повідомляє, що вимірювання забруднення повітря "не виявило жодних відхилень". 

Вибух трапився в резервуарах для зберігання відходів розчинників. Серед поранених четверо отримали серйозні травми, 12 – більш легкі. 

У соціальних мережах місцеві мешканці поділилися відео та фото вибуху. На кадрах видно величезну хмару диму, яка підіймається високо в небо. На фоні чути, що в місті лунають сирени.

Представниця поліції заявила, що кілька вулиць у цьому районі були закриті.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року на хімзаводі компанії BASF у Німеччині стався вибух. У жовтні 2014 року в Людвігсгафені стався вибух на трубопроводі BASF і "Газпрому". У результаті інциденту одна людина загинула і близько 30 отримали поранення. Вибух стався через аварію, яка призвела до витоку палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram