ГоловнаСвіт

У Польщі пілот Ryanair не впустив у літак понад 30 українців (оновлено)

В аеропорту кажуть про запізнення пасажирів на посадку.

У Польщі пілот Ryanair не впустив у літак понад 30 українців (оновлено)
Фото: atr.ua

У польському місті Познань рейс FR6705 ірландської авіакомпанії Ryanair вилетів із затримкою на понад годину через те, що пілот заборонив підійматися на борт десяткам українців.

Про це повідомляє Wyborcza Poznan.

Інцидент трапився у неділю, 4 липня. Літак мав був вилетіти о 6:30 за місцевим часом. Однак, за словами очевидців, пілот став на заваді посадці українців в літак.

"Він кричав їм «геть», «я тут головний» і що він «король літака». Цікаво, що пасажири вже пройшли усі перевірки на авіаційну безпеку, паспортний контроль та реєстрацію на рейс", - пише видання.

Зрештою, за даними польських ЗМІ, приблизно 30 пасажирів не змогли вилетіти до Одеси.

Наразі офіційних пояснень такої поведінки пілота від пресслужби аеропорту не надходило. Однак, представник аеропорту запевнив, що цей інцидент буде ретельно розслідуваний. 

Офіційних пояснень від ірландської авіакомпанії Ryanair щодо поведінки їхнього працівника також не надходило.

Оновлення. Речник аеропорту "Лавіца" в Познані Блажей Патрин підтвердив Укрінформу, що інцидент мав місце, зазначивши, що ймовірною причиною є запізнення пасажирів на посадку.

"На даний момент ми ще остаточно з’ясовуємо ситуацію. Але попередньо можу сказати, що ці пасажири вчасно не прийшли до відповідного виходу (гейту), з якого мали відлетіти", - заявив Патрин.

Він додав, що за ситуацію, що склалася з пасажирами цього рейсу, відповідає авіакомпанія Ryanair. Водночас менеджмент летовища зараз детально її вивчає, зокрема, проглядаючи дані відеомоніторингу.

Разом з тим речник не підтвердив інформацію, що хтось з екіпажу літака в якійсь формі вживав вульгарні висловлювання щодо пасажирів цього авіарейсу, як про це повідомляли місцеві польські ЗМІ.

Нагадаємо, наприкінці травня літак Ryanair, який летів з Дубліна до Кракова, екстрено сів в аеропорту Берліна через ймовірне замінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram