ГоловнаСвіт

Німеччина вивела своїх останніх солдатів з Афганістану

Міжнародні сили мають бути виведені з Афганістану до 11 вересня.

Німеччина вивела своїх останніх солдатів з Афганістану
Фото: Twitter One America News

Німеччина вивела своїх останніх солдатів з Афганістану, закінчивши свою майже 20-річну місію в країні. Військові "зараз у дорозі додому".

Про це заявила міністр оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер, передає Радіо Свобода.

Німецькі солдати, які були частиною місії НАТО "Рішуча підтримка", були вивезені з північного афганського міста Мазар-е-Шаріф німецькими ВПС 29 червня, повідомило dpa з посиланням на неназвані джерела.

Станом на квітень контингент Німеччини, зорієнтований на півночі Афганістану, становив близько 1100 осіб. За кількістю він був другим після американського контингенту.

Крамп-Карренбауер також подякувала понад 150 тисячам чоловіків і жінок, які служили в Афганістані з 2001 року.

"Ви можете пишатися тим, чого досягли. Ви виконали всі завдання, які Бундестаг поставив перед вами, з професіоналізмом і впевненістю", – заявила вона.

За даними німецьких військових, під час служби в Афганістані загинули 59 німецьких солдатів, зокрема, 35 були вбиті в бою або в результаті нападів бойовиків.

Наземні бої в Афганістані були першими, які німецькі військові вели після закінчення Другої світової війни.

Міжнародні сили мають бути виведені з Афганістану до 11 вересня, до 20-ї річниці терактів у США, здійснених "Аль-Каїдою", які привели до вторгнення сил під командуванням США в Афганістан і усунення від влади уряду "Талібану".

Відколи США почали виводити свої сили на початку минулого місяця, "Талібан" взяв під контроль десятки районів. Це викликало занепокоєння через долю уряду Кабула, підтримуваного Заходом, і афганських сил безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram