ГоловнаСвіт

​ЄС розраховує отримати 50 мільйонів доз вакцини Pfizer раніше, ніж очікувалося

Партія вакцини мала прибути наприкінці 2021 року, але почне надходити вже цього місяця.

​ЄС розраховує отримати 50 мільйонів доз вакцини Pfizer раніше, ніж очікувалося
Фото: EPA/UPG

Європейський союз розраховує отримати 50 мільйонів доз вакцини Pfizer/BioNTech раніше, ніж очікувалося.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що партія вакцини мала прибути до Європи наприкінці 2021 року, але почне надходити вже цього місяця.

У більшості європейських країн продовжують діяти обмеження через велику кількість випадків захворюваності, але деякі  оголосили про поступове скасування обмежень. У Швейцарії бари та ресторани можуть знову відкритися з 19 квітня, а в Бельгії їм дозволять відкривати свої тераси з 8 травня.

Угорщина дозволить ресторанним терасам відкритися, коли 3,5 мільйона людей – близько третини населення – будуть вакциновані.

У Великій Британії паби, ресторани та бари на початку цього тижня відновили свою роботу. Вони не працювали близько трьох місяців.

Нагадаємо, 6 квітня голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що Україна уклала рамковий договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Він зазначив, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями, а всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року.

Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, додав, що співпраця з американськими фармацевтичними компаніями триватиме й розширюватиметься. Він також розповів, що особисто домовлявся про цей контракт з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою 8 лютого.

Раніше повідомлялося, що найближчими тижнями Україна має отримати 117 тисяч доз Pfizer у межах програми справедливого розподілу вакцин COVAX, а до червня - ще 1 млн доз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram